19.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    «Ψάρευαν» μετανάστες από την Κολιάτσου και τους πουλούσαν πλαστά διαβατήρια


    «Φάμπρικα» κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να διευκολύνουν παράνομους μετανάστες να φύγουν από την χώρα με προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν στήσει δυο άτομα από το Σουδάν, που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο.
    Οι δυο άνδρες «ψάρευαν» πελατεία από την περιοχή κυρίως της Πλατείας Κολιάτσου, με τους οποίους έκλειναν συμφωνία, έναντι χρηματικής αμοιβής που πολλές φορές έφτανε και τις 6. 000 ευρώ, προκειμένου να τους διευκολύνουν να μεταβούν σε Ευρωπαϊκή Χώρα. Στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που ήταν κλεμμένα ή πλαστογραφημένα, τους έβγαζαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης και προσπαθούσαν να ταξιδεύσουν από τον Αερολιμένα Αθηνών. Μετά από έρευνες σε δύο διαμερίσματα που διατηρούσαν στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    16 Διαβατήρια, διαφόρων Χωρών
    20-Δελτία Ταυτότητας, διαφόρων Χωρών
    17 Προξενικές θεωρήσεις
    3 Άδειες Διαμονής
    3 Δελτία αιτήσαντος ασύλου
    κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων
    πλήθος φωτογραφιών
    6 κινητά τηλέφωνα
    215 ευρώ
    Μάλιστα για 18 από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εντοπίστηκαν, είχε δηλωθεί. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πόσα άτομα κατάφεραν να φύγουν από την χώρα με την χρήση παρόμοιων εγγράφων, αλλά και το συνολικό ποσό που εξασφάλισαν από την παράνομης δραστηριότητά τους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ