Κυβέρνηση: Eξοικονομήσαμε 13,1 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ - Τι θα γίνει με την Superleague

Law and Order 24-08-2019 18:47
Κυβέρνηση: Eξοικονομήσαμε 13,1 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ - Τι θα γίνει με την Superleague
Η ΕΡΤ αποδεσμεύτηκε από τη συμφωνία με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης, ενώ πέτυχε χαμηλότερο συμβόλαιο για τις ΠΑΕ Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός.

Διευκρινίσεις για το τηλεοπτικό καθεστώς των ομάδων της Super League 1 έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εξοικονόμηση 13,1 εκατ. ευρώ.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «υποσχέθηκε προεκλογικά 62,3 εκατ. ευρώ» στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων.

«Είναι προφανές ότι η εκμετάλλευση των χρημάτων της Ε.Ρ.Τ., δηλαδή των φορολογουμένων, για κομματικό όφελος, βρίσκει αντίθετη τη νέα Κυβέρνηση. Για αυτό, η Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2019 των μετόχων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. εξουσιοδότησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να επαναδιαπραγματευτεί χαμηλότερο τίμημα με τις ομάδες της Superleague 1 & 2, με στόχο τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού προγράμματος για την Ε.Ρ.Τ. και τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση των πόρων της, δηλαδή των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Έτσι εξοικονομήθηκαν για τους φορολογουμένους 13,1 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου και 35,1 εκατ. ευρώ έναντι των προεκλογικών υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, αναφέρει και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με το Μουντιάλ: «Για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης οι πολίτες, η μετάδοση ολόκληρου του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 είχε στοιχίσει στην ΕΡΤ 10 εκατ. ευρώ, ενώ με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει σήμερα ταμειακά διαθέσιμα μόλις 88.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι η ΕΡΤ υπέβαλε νέες, μειωμένες προσφορές, δημιουργώντας παράλληλα το περιβάλλον να κατατεθούν προτάσεις και από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά.

Ως αποτέλεσμα, η ΕΡΤ αποδεσμεύτηκε από τη συμφωνία με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης, ενώ πέτυχε χαμηλότερο συμβόλαιο για τις ΠΑΕ Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το δημόσιο θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ για τους αγώνες της Super League 1, αντί 22 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία και 44 εκατ. ευρώ που υποσχόταν προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Με τον ίδιο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της Ε.Ρ.Τ., αλλά και την καταβολή δίκαιου τιμήματος για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα συνεχίζονται οι συζητήσεις και με τη Super league 2» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω κινήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Super League και των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ, παρότι πέρυσι κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, παραμένει χωρίς τηλεοπτική «στέγη», με την εντός έδρα αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό να μεταδίδεται από το διαδίκτυο, μέσω της πλατφόρμας «PAOK TV».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo