11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης


    Αψηφά τα σαφή μηνύματα από ΗΠΑ και Ευρώπη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνεχίζει απτόητος την προκλητική του ρητορική όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
    «Θα υπερασπιστούμε στο έπακρο τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ερντογάν σε ομιλία του στην περιφέρεια Γιουσουφελί στη βορειοανατολική Τουρκία.
    «Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Θεό μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού!», υπογράμμισε.
    Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «απουσία» της Τουρκίας από τα τεκταινόμενα της ανατ. Μεσογείου, χαρακτήρισε «αχάριστο» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στην συνέχεια ανέφερε ότι η Δύση απειλεί την Τουρκία.
    «Λέει ότι στην ανατ. Μεσόγειο είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, το Κατάρ αλλά όχι η Τουρκία. Ποια χώρα; Η Τουρκία δεν είναι, λέει… Τι αχάριστος! Δεν βλέπεις το Yavuz μας εκεί, δεν βλέπεις το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπεις την γιγάντια σημαία μας στα δύο γεωτρύπανα και στα δύο ερευνητικά πλοία; Δεν βλέπεις τις φρεγάτες μας δίπλα τους; Είμαστε εκεί με τα αεροπλάνα μας, με όλα…», τόνισε.
    Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδροε, Μανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του σε Αθήνα και Λευκωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
    «Γαλλία και η ΕΕ βρίσκονται σε «επαγρύπνηση και αλληλεγγύη όσον αφορά τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Γαλλία και η ΕΕ δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό» υπογράμμισε ο Μακρόν, ενώ είχε προηγηθεί και το μήνυμα του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο είχε καλέσει την Τουρκία να απομακρύνει άμεσα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από τα ανοικτά της Καρπασίας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ