Κομάντος των Ιμίων στην ηγεσία του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο

Law and Order 23-08-2019 11:39
Κομάντος των Ιμίων στην ηγεσία του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο
O Ερτζάν Κιρέτστεπε είχε κατηγορηθεί και για διασύνδεση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ωστόσο αθωώθηκε.

Έναν κομάντο που επιχείρησε στα Ίμια το 1996 διόρισε στη ναυτική διοίκηση της ανατολικής Μεσογείου με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αρχές Αυγούστου, ανανεώνονται με 127 νέους στρατηγούς και ναυάρχους, σύμφωνα με τον κατάλογο των διορισμών που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «SigmaLive.com, όπως αποκαλύπτει σήμερα η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» στο πρωτοσέλιδό της, διοικητής στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) στην Ανατολική Μεσόγειο διορίζεται ο αντιναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος ήταν ένας από τους κομάντος (SAT) που επιχείρησαν στα Ίμια το 1996.

O Ερτζάν Κιρέτστεπε είχε κατηγορηθεί ακόμη και για διασύνδεση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ωστόσο αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψαν σχετικά στοιχεία συμμετοχής του.

Την ίδια ώρα, στην 4η Στρατιά, γνωστή και ως στρατιά του Αιγαίου, με το νέο προεδρικό διάταγμα Ερντογάν, διοικητής ορίζεται ο αντιστράτηγος, Αλί Σιβρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo