ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Απέραντο νεκροταφείο των ΜΜΕ η Τουρκία

Ειρήνη Γεωργίου 22-08-2019 13:51 Τελευταία ενημέρωση: 21-11-2019 16:25
Απέραντο νεκροταφείο των ΜΜΕ η Τουρκία
Ένα άρθρο γνώμης που έκανε το γύρο του διαδικτύου στην Τουρκία είναι ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ενδεικτικό της ποιότητας της Δημοκρατίας στη γείτονα, αλλά και του χαρακτήρα του πολιτεύματος του προέδρου Ερντογάν είναι ένα άρθρο γνώμης που έκανε το γύρο του διαδικτύου στην Τουρκία.

Στην ανάλυσή του, ο Ραγίπ Ντουράν υποστηρίζει ότι οι διακυμάνσεις, η επιδείνωση και η διάλυση των ΜΜΕ στην χώρα αποτελούν «σημαντική ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο τέλος της».
 
Ο συντάκτης τονίζει ότι μετά την ανάληψη του Δήμου της Κωνσταντινούπολης από το CHP, η φιλοκυβερνητική εταιρεία των ΜΜΕ, «TürkMedya», σταμάτησε να λαμβάνει μηνιαίες επιδοτήσεις της τάξεως των 10 εκατομμυρίων λιρών από τον Δήμο ως διαφημιστικές δαπάνες, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να περιορίσει τη λειτουργία του κατά 40%.

Η «TürkMedya» έχει υπό την ομπρέλα της τρεις καθημερινές εφημερίδες, τρία τηλεοπτικά κανάλια, δύο περιοδικά, αλλά και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα οποία υποστηρίζουν στο σύνολό τους ανοικτά την κυβέρνηση.
 
Στα χαρτιά η «TürkMedya» ανήκει σε έναν απλό εργαζόμενο που ήρθε στην Τουρκία από την Ελβετία το 1995, όμως όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το πρόσωπό αυτό αποτελεί τη βιτρίνα, είναι μόνο ο διαχειριστής, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Άλλα ΜΜΕ τα οποία ελέγχονται από τον πρόεδρο Ερντογάν, άμεσα ή έμμεσα, χρηματοδοτούνται από κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβους που διατηρούν φιλικούς δεσμούς με την κυβέρνηση.

Ο Ντουράν τονίζει ότι τώρα που η ροή χρημάτων προς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διακόπηκε, η Τουρκία θα μετατραπεί σε «νεκροταφείο ΜΜΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo