24 C
Athens
25.7 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Παρίσταναν τους τουρίστες και έκλεβαν σπίτια στη Χίο (Εικόνες) – Δυο συλλήψεις


    Παρίσταναν τους τουρίστες και εισέβαλαν σε σπίτια αφαιρώντας κοσμήματα και χρήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
    Ο λόγος για δυο Αλβανούς ηλικίας 36 και 38 ετών που συνελήφθησαν την στιγμή που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο για τον Πειραιά. Θύματά τους κάτοικοι στις περιοχές, Καρδάμυλα, Λαγκάδα, Καμπόχωρα, Νεοχώρι, Καλλιμασιά, Καταρράκτης, Πυργί και Λιθί.
    Οι δράστες είχαν φτάσει στο νησί στις 7 Αυγούστου και άμεσα ξεκίνησαν τις εισβολές σε σπίτια.
    Οι κακοποιοί εντόπιζαν σπίτια όπου διαπίστωναν πως οι ιδιοκτήτες τους έλειπαν και ο 36χρονος εισέβαλε σε αυτά από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες ή παραβιάζοντας τις πόρτες των σπιτιών. Στη συνέχεια «άδειαζε» τα σπίτια από κοσμήματα και χρήματα, ενώ ο συνεργός του κρατούσε «τσίλιες».
    Οι δυο Αλβανοί συνελήφθησαν ενώ ανέμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο, έχοντας φορτωμένα με κλοπιμαία, δυο αυτοκίνητα.
    Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών,ζευγάρι κιάλια,γυαλιά ηλίου,κατσαβίδι,δύο ζεύγη αθλητικά παπούτσια, ζευγάρι γάντια, δύο κινητά τηλέφωνα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και 1.400- ευρώ και των 51 δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
    Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν αποφάσεις Δικαστικών Αρχών Αθηνών, για τα αδικήματα της κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορα συναφή ποινικά αδικήματα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ