ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εύβοια - Ύποπτος εμπρησμού: «Ζήτησα συγγνώμη για τη μια... Με πίεσαν να ομολογήσω για τις άλλες φωτιές»

Newsroom 20-08-2019 21:03
Εύβοια - Ύποπτος εμπρησμού: «Ζήτησα συγγνώμη για τη μια... Με πίεσαν να ομολογήσω για τις άλλες φωτιές»
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για την υπόθεση

Την εκδοχή του για όσα συνέβησαν πριν το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, αλλά και για πιο λόγο εκτιμά ο ίδιος πως έχει βρεθεί ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση περί εμπρησμού που εξετάζεται απ' τις αρχές, έδωσε ο 33χρονος, το άλλοθι του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες αμφισβητείται . 

Μιλώντας στον Μιχάλη Τεζάρη για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο άνδρας που έχει καταδικαστεί ήδη μια φορά για εμπρησμό στο παρελθόν είπε: 

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω πού ήμουν και αυτά. Τι ώρες και τέτοια. Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν {...} Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω».

Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του αυτό. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πήραν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ενεπλάκη στις έρευνες διότι η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι δική της αρμοδιότητα. Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιεί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του ιδίου, και όχι στα Κατούνια. 

Ο 33χρονος υποστηρίζει πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία. Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα... με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω», δηλώνει καταληκτικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για την υπόθεση και ενδεχομένως συλλήψεις με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo