• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Κινέτα καίγεται -Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Newsroom 23-07-2018 14:19
Η Κινέτα καίγεται -Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
Πρόκειται για τις περιοχές Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 -Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Εκκενώθηκαν, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη. Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής. Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.
Στο μεταξύ σπίτια παραδίδονται στις φλόγες της μεγάλης φωτιάς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή -οι οποίοι φτάνουν κατά περιόδους και τα 6 με 7 μποφόρ- μετακινούν το μέτωπο φωτιάς διαρκώς, ενώ οι φλόγες στο Πανόραμα 3 απέχουν λίγα μέτρα από το να "γλείψουν" τα κτίρια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν τη φωτιά στον ορεινό όγκο. Το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τον κ. Καπάκη, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση στους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή χωρίς να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εκτιμήσει τον αριθμό των σπιτιών τα οποία κινδυνεύουν.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Γιάννης Καπάκης: «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια»
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo