13.1 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Νέος σχεδιασμός της Τροχαίας σε έξι περιφέρειες για την αποτροπή τροχαίων δυστυχημάτων


    Εντολή άμεσης αλλαγής του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού στα μέτρα της τροχαίας για την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων σε έξι νομούς της χώρας, έδωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.
    Ο νέος σχεδιασμός θα αφορά περιοχές της χώρας που παρατηρούνται δεκάδες τροχαία ατυχήματα και καταγράφονται συχνά νεκροί μετά από συγκρούσεις οχημάτων. Έτσι λοιπόν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τους περιφερειακούς αστυνομικούς διευθυντές σε Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Ιόνιο, Ανατολική Μακεδονία Θράκη και Κρήτης να επανασχεδιάσουν τα τροχονομικά μέτρα και να ενισχύσουν με συχνότερους και πυκνότερους ελέγχους, σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως «καρμανιόλες».
    Σοκάρουν τα στοιχεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη
    Αφορμή στάθηκε η τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κρήτη αλλά και η παραβατική συμπεριφορά των οδηγών που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 49 νεκροί, όταν συνολικά το 2018 είχαν χάσει την ζωή τους σε όλη την Κρήτη 48 άτομα από τροχαία δυστυχήματα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ