ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΕΔΕ για το περιστατικό στο Θριάσιο μεταξύ γιατρού και αστυνομικών

Newsroom 18-08-2019 21:19
ΕΔΕ για το περιστατικό στο Θριάσιο μεταξύ γιατρού και αστυνομικών
Τι αναφέρει η καταγγελία μελών της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο 17 Αυγούστου 2019), στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού ψυχιάτρου και αστυνομικών, ανακοινώνεται ότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού».

Αυτό ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΓΑΔΑ για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία μελών της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, το πρωί του Σαββάτου στην Ψυχιατρική του Θριασίου Νοσοκομείου συνέβη το εξής στην εφημερεύουσα ιατρό Αφροδίτη Ρέντζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Η κ. Ρέτζιου ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα στο ψυχιατρικό τμήμα εντός του νοσοκομείου «Θριάσιο» καθώς, όπως υποστηρίζει η ίδια, εκείνη τη στιγμή στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη 30 ασθενείς. Υπό τον φόβο του προσφάτου περιστατικού που συνέβη πριν από μερικούς μήνες με τον ασθενή που άρπαξε το όπλο αστυνομικού και αυτοκτόνησε, η γιατρός ζήτησε από τους φρουρούς να μην οπλοφορούν εντός του νοσοκομείου και επικαλέστηκε την ιατρική δεοντολογία.

Ο ένας φρουρός αρνήθηκε και κάλεσε ενισχύσεις. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, κατέφτασαν στο νοσοκομείο ακόμη 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ζήτησαν από τη γιατρό να τους ακολουθήσει, ώστε να περάσει αυτόφωρο. Τελικά, παρενέβη ο διοικητής του νοσοκομείου και η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Το πρωί της Κυριακής η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo