Στη Λέσβο ο υφ. Εθνικής Άμυνας για επισκέψεις σε μονάδες και τον εορτασμό της Παναγίας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 15-08-2019 17:07
Στη Λέσβο ο υφ. Εθνικής Άμυνας για επισκέψεις σε μονάδες και τον εορτασμό της Παναγίας
Επισήμανε την πολυεπίπεδη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς και τον σημαντικό ρόλο των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων γενικώς και του νησιού ειδικώς στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέσβο βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο επισκέψεώς του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στο νησί αρχικώς και εν συνεχεία για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί με την ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πρώτος σταθμός του υφυπουργού το Στρατηγείο της τοπικής 98ης Ανώτερης Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) στη Μυτιλήνη και ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα του 265ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ) στο χωριό Μανταμάδος, καθώς και το κλιμάκιο του Ναυτικού Σταθμού Λέσβου (ΝΑΣΛΕ) του Πολεμικού Ναυτικού, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εκεί, μετά την ενημέρωσή του από τις Διοικήσεις του Σχηματισμού και των
Μονάδων που επισκέφθηκε, ο ΥΦΕΘΑ απηύθυνε σύντομους χαιρετισμούς στο προσωπικό τους, όπου, μεταξύ άλλων, τους τόνισε συμφώνως με το ΥΠΕΘΑ ότι, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι εξαιρετικά υπερήφανη για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, απόλυτα ικανοποιημένη για την προσήλωση στην εκπλήρωση της αποστολής του και το αποτέλεσμα που αυτό παράγει, παρά τις υπάρχουσες δυσχέρειες και ελλείψεις».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο επισήμανε την πολυεπίπεδη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς και τον σημαντικό ρόλο των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων γενικώς και του νησιού ειδικώς στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδος μας.

Ο ΥΦΕΘΑ στο πλαίσιο της παραμονής του στη Λέσβο, εκτός από τις επισκέψεις του σε υπηρεσιακό επίπεδο, συναντήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων, με τη γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, και με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Μανταμάδος, ενώ στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παραβρέθηκε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στο χωριό Πέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo