Την έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα επισκέφτηκε ο ΥΕΘΑ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 15-08-2019 12:44
Την έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα επισκέφτηκε ο ΥΕΘΑ
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις στη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας

Κοντά στο προσωπικό των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, προκειμένου να τους συναντήσει και να συνομιλήσει μαζί τους. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ, μετέβη σήμερα στην ιστορική 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, όπου – ως γνωστόν – αποτελεί την έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ), καθώς και του κλιμακίου των CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και για τη δασοπυροσβεστική περίοδο ένα σμήνος της έχει μετασταθμεύσει και επιχειρεί και αυτό από την Ελευσίνα. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Υποστηρίξεως (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος.

Ο Υπουργός, επισκέφθηκε την 355 ΜΤΜ και συνομίλησε με τους πιλότους και τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και CL-215, οι οποίοι επιχείρησαν προσφάτως στις πυρκαγιές στην Εύβοια, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν λεπτομερώς για τις εκεί επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ελικόπτερο μετέβησαν στην Τήνο για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκαν εκεί, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσωπώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, οπότε – συμφώνως με πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ – ο Ν.Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό για τη σημερινή πρωινή ετοιμότητα των πτητικών μέσων και την εν γένει επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo