Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους εορτασμούς της Παναγίας σε όλη την Ελλάδα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-08-2019 17:02
Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους εορτασμούς της Παναγίας σε όλη την Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι στους εορτασμούς στην Παναγία Σουμελά, ενώ ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Τήνο

Μολονότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτή τη φορά θα εκπροσωπήσει το ελληνικό κράτος στους εορτασμούς της Παναγίας Σουμελά στη Μακεδονία, το Πολεμικό μας Ναυτικό επιμένει… παραδοσιακά και θα δώσει το παρόν και, μάλιστα, με εντυπωσιακό όπως πάντα τρόπο στους εορτασμούς για τις «Παναγίες του Αιγαίου» και κυρίως στην Παναγία της Τήνου, όπου - εκτός κάποιου «απροόπτου»- έχει προγραμματιστεί να είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι στους εορτασμούς στην Παναγία Σουμελά, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, ως εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα. Παραδοσιακώς εκεί συμμετέχει στρατιωτικό άγημα από τη «γειτονική» (και ιστορική) Β’ Μοίρα Καταδρομών, καθώς και στρατιωτική Μουσική.

Στις εκδηλώσεις στην Παναγία της Τήνου –ως προελέχθη και εκτός απροόπτου– θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο θα συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ . Από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετέχει, εκτός του Αρχηγού ΓΕΝ, η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», το οποίο θα μεταφέρει το τιμητικό άγημα σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και τη Μουσική Μπάντα του ΠΝ, που θα συμμετάσχουν στη θρησκευτική πομπή, καθώς και η πυραυλάκατος ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ».

Στον άλλο μεγάλο εορτασμό, της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου, το ΠΝ θα εκπροσωπηθεί από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ».

Τέλος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέσβο θα βρίσκεται ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, ενώ – ας μας επιτραπεί η έκφραση – «Αρχηγός Υπηρεσίας» παραμένων στην Αθήνα σε «ετοιμότητα αμέσου ενεργείας», αν – ο μη γένοιτο – απαιτηθεί, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Άλλωστε, η επικαιρότητα με τις πυρκαγιές και τη συμμετοχή στις προσπάθειες κατασβέσεως αυτών των εναέριων δασοπυροσβεστικών μέσων, έστω και συμπτωματικώς, καθιστά επιβεβλημένη μία τέτοια «επιχειρησιακή ετοιμότητα» από πλευράς του Α/ΓΕΑ, η οποία βεβαίως και υφίσταται...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo