Πύρινη κόλαση το βράδυ στην Εύβοια - Σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες (φωτογραφίες)

Syntaxi 14-08-2019 09:06
Πύρινη κόλαση το βράδυ στην Εύβοια - Σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες (φωτογραφίες)

Ολονύκτια υπήρξε η μάχη των πυροσβεστών, και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά που κατακαίει από χθες την κεντρική Εύβοια. 

Την νύχτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν και αυτές τις εστίες. Στην Πλατάνια εξάλλου στήθηκε την νύχτα ένα πρόχειρο επιχειρησιακό κέντρο, από όπου και έγινε ο συντονισμός των δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινείτο προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς, ενώ θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι.

Tο μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

Δείτε φωτογραφίες από τις εικόνες... κόλασης, στην Εύβοια, το βράδυ που προηγήθηκε.

[ngg src="galleries" ids="9" display="basic_imagebrowser"]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo