Συνεχής η συμβολή των πτητικών και χερσαίων δυνάμεων της ΠΑ και του ΣΞ στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 13-08-2019 18:48
Συνεχής η συμβολή των πτητικών και χερσαίων δυνάμεων της ΠΑ και του ΣΞ στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια
H σημερινή συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Με 9 πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλα 2 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και αξιόλογες επίγειες δυνάμεις επίσης από τους προαναφερθέντες Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται αυτή τη στιγμή και με εντατικούς ρυθμούς καθώς πλησιάζει η νύχτα, όπου δεν θα μπορούν πλέον να επιχειρούν, η σημερινή συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή στο σοβαρό πύρινο μέτωπο της Εύβοιας επιχειρούν 9 αμφίβια δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, από τα οποία τα 4 είναι τα νεότερα Canadair CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) και άλλα 5 παλαιότερα Canadair CL-215 της ιστορικής 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ), καθώς και 3 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D/SD Chinook (το τρίτο προστέθηκε πριν από λίγη ώρα) του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ). Επίσης άλλα 2 ελικόπτερα Chinook συμμετείχαν στην πρωινή αντιμετώπιση άλλης πυρκαγιάς στη Βοιωτία, που αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και επιτυχώς.

Πριν από λίγη ώρα προτέθηκαν και άλλα δύο μικρότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL M-18 Dromander της 359 ΜΑΕΔΥ, που επιχειρούν από το μικρό αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκε επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας για την παροχή βοήθειας με αριθμό πυροσβεστικών αεροσκαφών, που αναμένεται να φτάσουν απόψε από Κροατία και ιταλία, χωρίς – ως τώρα τουλάχιστον – να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμόςτους..

Επίσης συμμετέχουν χερσαίες δυνάμεις του ΣΞ και της ΠΑ, του τμήματος αντιμετωπίσεως φυσικών καταστροφών «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων, που μαζί με το προσωπικό της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος συνέβαλαν στην απομάκρυνση των κατοίκων τεσσάρων χωριών της περιοχής της πυρκαγιάς.

[ngg src="galleries" ids="9" display="basic_thumbnail"] 

 

https://lawandorder.gr/Article/40530/fotia-stin-evvoia-ekkenothikan-tria-choria-epestrepse-stin-athina-o-prothypourgos-foto-kai-vinteo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo