Αξιοσημείωτα αυξημένες οι επισκέψεις στο «Πολεμικό Μουσείο» - Τι λένε οι αριθμοί

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 12-08-2019 17:29
Αξιοσημείωτα αυξημένες οι επισκέψεις στο «Πολεμικό Μουσείο» - Τι λένε οι αριθμοί
O εξαιρετικά δραστήριος πρόεδρός του Αντιναύαρχος ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος ΠΝ, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την – ουσιαστική – όψη του Μουσείου και το έχει κάνει περισσότερο γνωστό και «ανοικτό» στο κοινό.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία αναφορικώς με την παρουσία επισκεπτών στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, έδωσε για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, ο εξαιρετικά δραστήριος Πρόεδρός του Αντιναύαρχος ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος ΠΝ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την – ουσιαστική – όψη του Μουσείου και το έχει κάνει περισσότερο γνωστό και «ανοικτό» στο κοινό.

Συμφώνως με τα στοιχεία αυτά λοιπόν η επισκεψιμότητα τού Πολεμικού Μουσείου είναι αξιοσημείωτα αυξημένη, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικών, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έχουν αρχίσει να μαζεύουν πρόσφατα. 

Ενδεικτικώς αναφέρεται ότι το 4ήμερο 3-6 Αυγούστου 2019, το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας επισκέφτηκαν 538 άτομα, από 35 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων 134 Έλληνες (οι περισσότεροι) 74 Βρετανοί, 39 Ιταλοί, 17 Ιάπωνες, 41 Ισπανοί, 13 Κροάτες, 29 Ολλανδοί, 11 Ρώσοι, 6 Ισραηλινοί, 2 Ισλανδοί (!), 1 Τούρκος κλπ.

Αυτή η «αξιοσημείωτη αύξηση» - κατά τους υπεύθυνους – οφείλεται μετά από μία σειρά επί μέρους μεμονωμένων ενεργειών – δράσεων από πλευράς των αρμοδίων του Πολ. Μουσείου, όπως:

α) Τα αποκαλυπτήρια του πίνακα τού 1828 τού Ολλανδού ζωγράφου Barent Koekkoek από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

β) Τη συντήρηση και βαφή καί τού 4ου από τά 5 συνολικώς παλαιών μαχητικών αεροσκάφη του Πολεμικού Μουσείου.

γ) Τη συντήρηση και βαφή του μεγαλυτέρου μέρους των πυροβόλων της συλλογής του. 

δ) Την αύξηση των βιωματικών του προγραμμάτων γιά παιδιά (Νηπιαγωγίου - Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου). 

Και όλα αυτά θα προσθέσουμε εμείς, με ελάχιστα χρήματα και με ελάχιστο προσωπικό. 

Όσοι «πιστοί» προσέλθετε λοιπόν για να απολαύσετε τις πολύτιμες συλλογές του Πολεμικού Μουσείου, που – ως γνωστόν – είναι ακριβώς απέναντι από τη στάση του Μετρό στο σταθμό του Ευαγγελισμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo