13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Λαμία: Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού που τραυμάτισε θανάσιμα το 14χρονο ποδηλάτη


    Υψηλή ποσότητα αλκοόλ εντοπίστηκε στο αίμα του οδηγού που χθες βράδυ τραυμάτισε θανάσιμα 14χρονο ποδηλάτη στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, έξω από τη Λαμία.
    Σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο 44χρονος ο οποίος έχει οδηγηθεί τον εισαγγελέα, φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο.
    Οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα
    Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά από νωρίς ο άνδρας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και φαίνεται πως είδε τα τρία αγόρια που έκαναν ποδήλατο την τελευταία στιγμή. Έκανε απότομο ελιγμό ώστε να αποφύγει τα παιδιά όμως αυτό δεν απέτρεψε την μοιραία σύγκρουση.
    Τα άλλα δύο αγόρια, ένα εκ των οποίων είναι δίδυμος αδελφός του θύματος, τραυματίστηκαν ελαφρά και είναι εκτός κινδύνου.
    Τραγική ειρωνεία είναι πως οι γονείς του παιδιού γιατροί στο νοσοκομείο Λαμίας. Η μητέρα του μάλιστα είχε εφημερία την ώρα που διακομίστηκε ο γιος της, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.
    Ανεπαρκής φωτισμός
    Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την τραγωδία. Κάτοικοι δήλωσαν πως ο δρόμος όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς έχει απότομες στροφές και δεν είναι καλά φωτισμένος.
    Η νέα ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει από χθες την νύχτα την Λαμία και την Φθιώτιδα, δεν έχει τέλος, αφού έρχονται στο φως λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα όπου ένας 14χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έχασε την ζωή του στις παρυφές του Καραβόμυλου.
    Μαζί με τον 14χρονο είχαν βγει για βόλτα με τα ποδήλατά τους άλλα τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο δίδυμος αδελφός του, αλλά η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην εφηβική παρέα, αφού λίγο μετά τις 10 το βράδυ, πάνω στην παρέα έπεσε το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 44χρονος με καταγωγή από την Αλβανία και διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.
    Τα παιδιά που εκινούντο στον παλιό επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου και παρά το γεγονός ότι στα ποδήλατά τους είχαν φωτισμό εμπρός και πίσω, δεν έγιναν αντιληπτά από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τα αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή, προσπάθησε να τα αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.
    Ο 14χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λαμίας,αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο δίδυμος αδελφός του και ένα ακόμη παιδί της ανέμελης συντροφιάς νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για την ζωή τους.
    Η τραγωδία για την οικογένεια του 14χρονου, συνεχίσθηκε από ανείπωτες συμπτώσεις, αφού και οι δύο γονείς του είναι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ειδικά ο πατέρας είναι εντατικολόγος και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
    Παράλληλα ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τα παιδιά, συνελήφθη από την αστυνομία και στις 11:30 οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ χθες την νύχτα ελήφθη αίμα για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ,τα αποτελέσματα όμως των εξετάσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το σημείο που έγινε το νέο τραγικό δυστύχημα με ποδηλάτες,είναι ένα επικίνδυνο σημείο αφού ο δρόμος είναι μία μεγάλη ευθεία αλλά κατασκότεινη,χωρίς δημοτικό φωτισμό και συνήθως οι οδηγοί αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες στην συγκεκριμένη διαδρομή.
    Γείτονες μιλώντας σε τοπικά Μέσα και στο ΑΠΕ είπαν ότι στις 22.10 περίπου άκουσαν το “μπαμ” και είδαν τι είχε συμβεί μέσα στο σκοτάδι καλώντας το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ τόνισαν την ανυπαρξία φωτισμού στον δρόμο που τον καθιστά πραγματική καρμανιόλα. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι έχει αναγκασθεί να βάλει με δική της πρωτοβουλία φωτισμό στον δρόμο, έξω από το σπίτι της, για λόγους ασφαλείας.
    Σύμφωνα δε με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής,η μητέρα του 14χρονου, είχε συμβουλέψει χθες το βράδυ τα παιδιά να μην κάνουν την βόλτα τους στον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της επικινδυνότητάς του. Η τραγική οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία στην περιοχή του Καραβόμυλου και περνούσε τις διακοπές της λόγω της κοντινής απόστασης από την Λαμία.
    Φωτογραφίες από το lamiareport.gr
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/39128/tragodia-sti-lamia-aftokinito-paresyre-paidia-me-podilata-nekros-enas-14chronos/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ