17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Novartis: Η εισαγγελία αποφασίζει για Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Λοβέρδο


    Την απόφασή της για την ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξει σε τέσσερα ακόμη πολιτικά πρόσωπα όσον αφορά τη διερευνώμενη δικογραφία της Novartis, αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία εδώ και περίπου δυο χρόνια διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
    Η εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι αρχειοθετεί τη δικογραφία για τη Novartis, κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η έρευνα παραμένει ανοιχτή. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, (ο οποίος κλήθηκε από την εισαγγελία για εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων) αλλά και για τους Άδωνη Γεωργιάδη υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Αβραμόπουλο Eυρωπαίο Eπίτροπο και Γιάννη Στουρνάρα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα κρίνουν αν θα αρχειοθετήσουν τη δικογραφία για Novartis για όλα τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα η για κάποιο (α) από αυτά ή θα προχωρήσουν για όλα ή για κάποιο (α) από αυτά σε κλήτευση τους για ανωμοτί εξηγήσεις.
    «Κανένα στοιχείο»
    Σε ό,τι αφορά στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον κ. Σαμαρά, τον οποίο ενέπλεκε στην υπόθεση της Novartis προστατευόμενος μάρτυρας, από την έρευνα της εισαγγελίας δεν προέκυψε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος.
    Υπενθυμίζεται ότι πρώην πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ε. Τουλουπάκη, των εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη αλλά και κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τα τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
    Μάλιστα, η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού έχει ανασυρθεί από το αρχείο όπου είχε τεθεί από το έπειτα από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.
    Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει για την ίδια υπόθεση και δυο ακόμη πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλου και αλλά και ο κ. Αβραμόπουλος.
    Υπενθυμίζεται τέλος ότι η εισαγγελία Διαφθοράς έχει θέσει στο αρχείο τις δικογραφίες για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και εσχάτως τον Μάριο Σαλμά.
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/38029/ypothesi-novartis-sto-archeio-i-dikografia-gia-ton-antoni-samara/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ