• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Διασύνδεση των φορολογικών μητρώων της ΑΑΔΕ με το μητρώο ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ

Syntaxi 05-08-2019 15:52
Διασύνδεση των φορολογικών μητρώων της ΑΑΔΕ με το μητρώο ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ
Αυτόματα θα ενημερώνεται η Εφορία για τυχόν μεταβολές στις ταυτότητες των πολιτών

Προχωράει η πλήρης διασύνδεση του φορολογικού μητρώου με το μητρώο ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως αποτέλεσμα, ενδεχόμενες αλλαγές στις ταυτότητες των πολιτών θα περνούν, αυτόματα, και στα μητρώα της Εφορίας, περιρίζοντας – όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – τις συναλλαγές των πολιτών με τις εφορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, «από την Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο Μητρώων απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ».

Η διασύνδεση, σημειώνεται, αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. «Με τη διασύνδεση αυτή, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση). Ο πολίτης, δηλαδή, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται τη ΔΟΥ, αλλά λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. Σε περίπτωση, που ο πολίτης, εντός δεκαημέρου, δεν λάβει σχετικό μήνυμα μέσω TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια ΔΟΥ» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo