Από σήμερα η Πυροσβεστική στην Κρήτη έχει Ericsson!

Syntaxi 03-08-2019 10:37
Από σήμερα η Πυροσβεστική στην Κρήτη έχει Ericsson!
“Είναι ένα πολύ ικανό ελικόπτερο. Έχει απίστευτες δυνατότητες σε σχέση με τα άλλα δύο που έχουμε. Μπορεί να κάνει διακεκομμένες βολές, μπορεί να επιχειρεί μέσα σε φαράγγια, μπορεί και ανταπεξέρχεται σε ισχυρούς ανέμους. Μας παρέχει μία μεγαλύτερη ασφάλεια, με την έννοια ότι θα μπορούμε να επιχειρούμε σε δύσβατα μέρη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες”, δήλωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Αχρείαστο να’ ναι, “προσγειώνεται” σήμερα το πρωί στην Κρήτη το ελικόπτερο Ericsson, ένα πολύ δυνατό “όπλο”που έρχεται να προστεθεί στην “φαρέτρα” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι από απόψε, το αργότερο αύριο το πρωί, θα μπορέσει να είναι επιχειρησιακά ενεργό!

Η βάση του θα είναι η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, ωστόσο θα καλύπτει όλο το νησί.

Το Ericsson, φορτωμένο με νερό, μπορεί να διανύσει την απόσταση Χανιά-Σητεία σε 17-18 λεπτά!

“Είναι ένα πολύ ικανό ελικόπτερο. Έχει απίστευτες δυνατότητες σε σχέση με τα άλλα δύο που έχουμε. Μπορεί να κάνει διακεκομμένες βολές, μπορεί να επιχειρεί μέσα σε φαράγγια, μπορεί και ανταπεξέρχεται σε ισχυρούς ανέμους. Μας παρέχει μία μεγαλύτερη ασφάλεια, με την έννοια ότι θα μπορούμε να επιχειρούμε σε δύσβατα μέρη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες”, δήλωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης σύμφωνα με το Cretalive.gr.

Βεβαίως, το σημαντικό για τον ίδιο κι όλους τους συναδέλφους του είναι “να μην φτάσουμε στο σημείο να 'σηκωθεί' ελικόπτερο. Και γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo