• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για «χτύπημα» κατά αστυνομικών ή «στοχοποιημένου» Τμήματος

Μιχάλης Τεζάρης 02-08-2019 08:38
Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για «χτύπημα» κατά αστυνομικών ή «στοχοποιημένου» Τμήματος
Σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η επαγρύπνηση των αστυνομικών στον απόλυτο βαθμό.

Την έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο χτύπημα με στόχο αστυνομικό ή αστυνομική εγκατάσταση, σε ένδειξη αντιποίνων, έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως σημειώνουν στο "Law and order"αστυνομικές πηγές, "ως γνωστό οι αστυνομικοί και τα αστυνομικά τμήματα είσαι σημεία εκτόνωσης βίαιων συμπεριφορών ατόμων του αναρχικού χώρου και μας ανησυχεί μια ενδεχόμενη επίθεση σε στοχοποιημενου τμήματα, όπως αυτά της Ακρόπολης, της Ομόνοιας, της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα".

Παράλληλα η ίδια αξιόπιστη πηγή τονίζει πως "η επαγρύπνηση και η εντατικοποίηση των μέτρων δεν είναι προϊόν φόβου, αλλα αναγκαία για την αντιμετώπιση και αποτροπη ενεργειών σε βάρος αστυνομικών, που δεν αποκλείεται να έχει ως παράπλευρα θύματα, πολίτες".

Μετά από σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η επαγρύπνηση των αστυνομικών στον απόλυτο βαθμό, η επιφυλακή των ανδρών της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής για άμεση ενημέρωση των ανώτερων τους σε περίπτωση εντοπισμού οποιαδήποτε ενέργειας πέραν των συνηθισμένων, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση.

Διαβάστε επίσης:

https://lawandorder.gr/Article/36005/synagermos-stin-el-as-meta-tin-apofylakisi-korkonea/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo