50 αστυνομικοί «φεύγουν» από δημοσιογράφους και επιχειρηματίες μετά την αποκάλυψη του L&O

Newsroom L&O 30-07-2019 21:28
50 αστυνομικοί «φεύγουν» από δημοσιογράφους και επιχειρηματίες μετά την αποκάλυψη του L&O
Όπως είχε αποκαλύψει το L&O, 183 αστυνομικοί από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων απασχολούνται ως συνοδοί σε δικαστικούς, αν και οι υποθέσεις που δικαιολογούσαν προστασία έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια

Την επιτάχυνση της διαδικασίας απομάκρυνσης αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων -που σε πολλές περιπτώσεις μόνο ανάγκη φύλαξης δεν έχουν- και την επιστροφή τους σε μάχιμες θέσεις προκάλεσε η πρόσφατη αποκάλυψη του L&O για τους «183 VIP αστυνομικούς σε συνταξιούχους δικαστές και γραμματείς και τον… πείσμωνα Θεόδωρο Πάγκαλο».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του L&O, έφτασε πριν από λίγη ώρα το επίσημο σήμα με το οποίο 50 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί ως προστασία σε δημοσιογράφους και επιχειρηματίες γυριζουν στις υπηρεσίες τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο αναμένεται αντίστοιχο σήμα και για αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για την προστασία σε δικαστικούς.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το L&O, 183 αστυνομικοί από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων απασχολούνται ως συνοδοί σε δικαστικούς, αν και οι υποθέσεις που δικαιολογούσαν προστασία έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια, ενώ προστασία αστυνομικών διαθέτουν και 15 γραμματείς δικαστηρίων!

Η επιστροφή των αστυνομικών σε μάχιμες θέσεις, όπως έχουμε επισημάνει, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφού υπάρχουν εμπεδωμένες αντιλήψεις και ισορροπίες που δύσκολα ανατρέπονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αν και συνταξιούχος και εκτός πολιτικής επί πολλά πλέον χρόνια «επαναστάτησε» και αρνείται να «επιστρέψει» τους δύο από τους συνολικά έξι(!) αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του, παρά το γεγονός ότι το σχετικό σήμα έχει εκδοθεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εντόπισε εκατοντάδες αστυνομικούς που «λούφαραν» σε μη επιχειρησιακές θέσεις.

https://lawandorder.gr/Article/34358/oi-183-vip-astynomikoi-se-syntaksiouchous-dikastes-kai-grammateis-kai-o-peismon-theodoros-pagkalos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo