• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βγήκε από τη φυλακή ο Kορκονέας, μόλις μια μέρα μετά την απόφαση του εφετείου

Newsroom L&O 30-07-2019 20:10
Βγήκε από τη φυλακή ο Kορκονέας, μόλις μια μέρα μετά την απόφαση του εφετείου
Στις φυλακές έφτασε απόσπασμα της απόφασης που εξέδωσε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια

Ελεύθερος είναι πλέον ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού πριν από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές έφτασε απόσπασμα της απόφασης που εξέδωσε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό και του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών.

Ωστόσο, ο Επ. Κορκονέας, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρίσκονταν ήδη 11 χρόνια μέσα στη φυλακή ενώ είχε κάνει και μεροκάματα και ως εκ τούτου είχε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, έξω από τις φυλακές ήταν οι δυο γονείς του Κορκονέα που περίμεναν την αποφυλάκισή του και στη συνέχεια με αυτοκίνητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν, όμως, αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

Διαβάστε και:

- Νίκος Κωνσταντόπουλος: Χαριστική η απόφαση για Κορκονέα και Σαραλιώτη

- Λυκουρέζος για Κορκονέα: Ο νέος Ποινικός Κώδικας θα οδηγήσει σε αποφάσεις που θα θίγουν το αίσθημα δικαίου

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη για την «απόφαση-χάδι» στον Κορκονέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo