Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Νέα παράνομη Navtex για έρευνες του Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ της Κύπρου

Newsroom L&O 26-07-2019 14:35
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Νέα παράνομη Navtex για έρευνες του Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ της Κύπρου
Το Μπαρμπαρός με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται

Σε περιοχές των τεμαχίων 9 και 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) κινείται από σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό Μπαρμπαρός.

Όπως δημοσιεύει το philenews.com (ιστότοπος της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»), σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε αργά χθες η Τουρκία, το Μπαρμπαρός με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται, μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, το τελευταίο τριήμερο το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και σε ακτίνα μέχρι και ένα χιλιόμετρο περίπου από την αρχική θέση που βρισκόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα σε συγκεκριμένο σημείο. Πληροφορίες του Philenews, αναφέρουν ότι με βοηθητικό πλοίο που θα έπρεπε να εξυπηρετεί το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο – το Fatih (Πορθητής), στην περιοχή κατεβάζουν υποβρύχια ρομπότ ώστε να μελετήσουν την διαμόρφωση του βυθού και να καθορίσουν το σημείο γεώτρησης.

Στην φώτο, με αρ.1 η νέα περιοχή παράνομων σεισμογραφικών με το Μπαρμπαρός. Με αρ. 2 η περιοχή στην οποία πραγματοποίησε σεισμογραφικές έρευνες το τελευταίο τρίμηνο το ίδιο σεισμογραφικό. Με αρ. 3 η θέση που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής (Fatih) και με αρ. 4 η περιοχή που βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Γιαβούζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo