Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολιτική δίωξη... τίμιων, καλών ανθρώπων!

Law and Order 26-07-2019 13:01
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολιτική δίωξη... τίμιων, καλών ανθρώπων!
Aποποιήθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονία Φύσσα

Με την κατάθεση του τελευταίου κατηγορούμενου Αριστοτέλη Χρυσαφίτη ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η απολογία Χρυσαφίτη κινήθηκε με πολλές αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική κατάθεση του κατηγορουμένου στην Ανακρίτρια. Χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ως "οικογενειάρχες με αρχές", "καλούς ανθρώπους" και υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική!

Κατηγορούμενος: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιο ζήτημα;

Κατηγορούμενος: Οι διώξεις όλων αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό.

Πρ: Απο τη άλλη υπάρχει μία ανθρωποκτονία... στη δικογραφία εκτός από τον ένα που έδωσε τις μαχαιριές, φαίνεται πως υπήρχε στο σημείο ικανός αριθμός ανθρώπων και με την παρουσία τους είχαν συμμετοχή.

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα...

Πρ: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους...

"Έπεσα από τα σύννεφα"!

Στη συνέχεια ο Αριστείδης Χρυσαφίτης υποστήριξε ότι οι κλησεις που δέχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία, αλλά με τους συγκατηγορούμενούς του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων, με πάρεδρο να επισημαίνει: «παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεστε όλοντο βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν δέχεται και δεν κάνει καμία κλήση». Όσο για τους κλησεις που έκανε από τηλέφωνα φιλικών του προσώπων, ανέφερε ότι δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό, ενώ αρκετές φορές που έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, απέδωσε ευθύνες στην εφέτη ανακρίτρια.

Κατηγ: Γνώριζα οτι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.

Πάρεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;

Κατηγ: Σε καμία περιπτωση δεν θα μου πέρασε από το μυαλό, έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα..

Είμαι κοινωνικό άτομο και μίλησα με πολλά άτομα εκείνο το βράδυ. Δεχόμουνα από παντού τηλεφωνα» ανέφερε.

Η επικοινωνία με Πατέλη

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τηλεφώνημα που έκανε στις 00:53 -μία ώρα μετά τη δολοφονία- ο Αριστείδης Χρυσαφίτης μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Ο κατηγορούμενος που κατέθεσε πως ύστερα από μία γιορτή βρέθηκε στις 12:30 σε φιλικό σπίτι στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον Πατέλη την επόμενη ημέρα, πράγμα όμως που σχολιάστηκε αφού εκείνη την ωπρα ο τελευταίος ήταν ήδη ενήμερος για το μαχαίρωμα.

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος....

(Παρατεταμένη σιωπή)

Κατηγ: Εχω λίγο....

"Δεν γνωρίζω, δεν κατάλαβα, δεν θυμάμαι"...

Πρ: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλεφωνο, ότι έβγαινε η γυναικα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσας για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον ότι έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και καθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

Κατηγ: Δεν το γνωρίζω...

Πρ: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

Κατηγ: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι...

Πρ: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως...

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο... βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Πρ: Με τον Τσορβά μιλήσατε;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι...

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλατε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων...

Κατηγ: Δεν θυμαμαι...

Πρ: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις ειναι πολλές. Τί ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλεφωνήματα;

Κατηγ: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανεναν άνθρωπο.

Πρ: Όταν βγήκατε, προσπαθήσατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγ: Ήμουν πολύ απογοητευμένος. Καταστράφηκε η ζωη μου. Επιχείρησα να μάθω. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τί εχει γινει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».

Ο Αριστείδης Χρυσαφίτης ήταν ο τελευταίος από τους 18 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν αυτές τις ημέρες για εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα, με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα. Το δικαστήριο με το πέρας της χθεσινής απολογία ςδιέκοψε λόγω καλοκαιρινών διακοπών με την επόμενη προγραμματισμένη συνεδράιση να είναι στις 9 Σεπτεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo