Μάτι: Μπουλντόζες καθαρίζουν οικόπεδο με τους 20.000 τόνους καμμένων (Βίντεο)

Law and Order 26-07-2019 11:13
Μάτι: Μπουλντόζες καθαρίζουν οικόπεδο με τους 20.000 τόνους καμμένων (Βίντεο)
Mε την συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου που ήταν ωρολογιακή βόμβα στο Μάτι με τους 20.000 τόνους καμμένης ξυλείας και άλλων εύφλεκτων υλικών.

Μάλιστα η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο υφυπουργός Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε σήμερα με την συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

«Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ενα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, ΑΒΑΞ» έγραψε και ανάρτησε σχετικό βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις την Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo