Ο ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο της συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών με τους συμβολαιογράφους

Newsroom L&O 25-07-2019 15:58
Ο ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο της συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών με τους συμβολαιογράφους
Ο κ. Βεσυρόπουλος υποσχέθηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίλυση πολλών από τα ζητήματα που τέθηκαν

Με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Από πλευράς συμβολαιογράφων το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Καρακάση και τα μέλη Βασίλειος Αρτόπουλος, Ιωάννης Κόνσουλας, Χρήστος Τερζίδης και οι αντιπροέδροι του Συλλόγου Αθηνών Ελένη Κοντογεώργου και Θεσσαλονίκης Δημήτριος Τζίμας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την φορολογία του ΕΝΦΙΑ, τις στρεβλώσεις κατά την εφαρμογή του, τα ζητήματα που ανακύπτουν στην έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών, καθώς και οι αστοχίες και υπερβολές του συστήματος της σχετικής φορολογίας του ΕΝΦΙΑ, ο μεγάλος αριθμός νομικών και πολλών άλλων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ και της χρήσης αυτών από τους συμβολαιογράφους στα συμβόλαια μεταβιβάσεων, καθώς και ο περιορισμός των εμποδίων ως προς τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος υποσχέθηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίλυση πολλών από τα ζητήματα που τέθηκαν. Ενόψει, δε, της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου τον προσεχή Σεπτέμβριο αρμοδιότητας  υπουργείου Οικονομικών θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις μεταξύ των ανωτέρω φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo