ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Άρση της ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Law and Order 24-07-2019 12:51
Άρση της ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
Οριστική απόφαση θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής που θα συνέλθει για το θέμα στις 31 Ιουλίου.

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη αποφάσισε σήμερα να εισηγηθεί, με ψήφους 8-2, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία θα ασχολήθηκε με το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Οριστική απόφαση θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής που θα συνέλθει για το θέμα στις 31 Ιουλίου.

Η άρση αφορά δύο υποθέσεις: η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για καταγραφή συνομιλίας τους, και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης)

Από την Επιτροπή αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.επικαλούμενος θέμα αναρμοδιότητάς της. Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν το ΚΚΕ και η ΜέΡΑ25.

Διαβάστε επίσης:

https://lawandorder.gr/Article/34146/tzanakopoulos-parodia-i-synedriasi-tis-epitropis-deontologias/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo