Δίκη Χρυσής Αυγής: Το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα μιλούσα για τα καναρίνια μου, είπε κατηγορούμενος

Newsroom L&O 24-07-2019 13:07
Δίκη Χρυσής Αυγής: Το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα μιλούσα για τα καναρίνια μου, είπε κατηγορούμενος
Άλλος ένας ακόμη κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του

Στην ίδια γραμμή κινούνται και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Άρνηση συμμετοχής και όλοι βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση ή κατά λάθος...

Πρώτος απολογήθηκε σήμερα ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. "Είχα πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες" είπε ενώ όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά ανέφερε : "είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγω δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου"...

Να διευκρινιστεί επιπλέον, ότι ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου "που πήγε να τον απεγκλωβίσει" . Ο Λέων Τσαλίκης ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση. Όπως είπε ο συγκατηγορούμενος φίλος του του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα . "Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανείς... Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός " τόνισε.

Ακολούθως ο κατηγορούμενος είπε πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο γείτονά του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα λέγοντας του πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία "μάλλον για το ποδόσφαιρο ".

Στη συνέχεια στην απολογία του ο κ. Τσαλίκης είπε ότι από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λιγο μετά τη μια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ήταν νωρίτερα στην καφετέρια αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του με τον οποίο μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων "μάλλον συζήτησαν και για τα καναρίνια τους". "Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια" ανεφερε χαρακτηριστικά .

Όσο αφορά στη συνομιλία του με τη συγκατηγορούμενή του αστυνομικό ισχυρίστηκε ότι του ζήτησε να τη βοηθήσει "να βρει αποκλειστική για την άρρωστη μητέρα της". Ο κατηγορούμενος επέμεινε πάντως πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση.

Είπε χαρακτηριστικά: "Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μού έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση "ανέφερε ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του οτι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορούμενους φίλους του για να μάθει πληροφορίες. "Δεν επικοινώνησα με κανέναν τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονιά μου".

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορουμενος : Μετά απο δυο - τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε "ότι ξέρεις δεν ξερω παραπάνω" και εγώ του απάντησα "δεν θέλω να μου πεις τίποτα ". Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα .... Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν τους έβαλα όλους σε απόσταση.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενό του στο οποιο ανέφερε: "παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή " είπε πως δεν το θυμάται!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo