ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού σχετικά με τις άδειες

Newsroom 20-06-2018 18:00
ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού σχετικά με τις άδειες
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έγινε υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Στην απόρριψη των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.
 
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έγινε υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου (μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου) και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ αιτήσεις ακυρώσεως κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ant1, Alpha, Σκάι, Star και MEGA, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο MEGA. Με τις αιτήσεις τους ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.
 
Μεταξύ άλλων, τα κανάλια υποστήριζαν πως τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
  
Πάντως, παρά την απόρριψη των προσφυγών οι καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo