17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Αντιφατικές απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Δεν είχε δώσει δικαιώματα ο Ρουπακιάς»


    Συνεχίστηκαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Χαρακτηριστικό των σημερινών απολογιών ήταν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των απολογουμένων. Ο Γεώργιος Σκάλκος διαφοροποιήθηκε από τον Γεώργιο Δήμου, ενώ ο Σταύρος Σαντοριναίος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ότι εμφανίζεται εμπλεκόμενος επειδή έχει παιδική φιλία με έναν από τους κατηγορουμένων.
    Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος Γεώργιος Σκάλκος είπε στην απολογία του ότι “ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα” συνέχισε “για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με τον Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει”. Και υποστήριξε “Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι”. Ο Γ. Σκάλκος είπε μάλιστα, πως κοντά στην τοπική είχε δει το συγκατηγορούμενό του, Ιω. Κομιάνο, «πάνω στο μηχανάκι του και πήγαινε προς το Κερατσίνι με ήρεμη ταχύτητα».
    Κομιάνος: Ο Δήμος στα είπε;
    Κατηγορούμενος: Φορούσα κράνος και δεν άκουγα καλά. Άκουγα μια ομιλία αλλά όχι καλά.
    Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;
    Κατηγ: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».
    Πρ: Που ξέρατε ότι ο Κομιάνος πάει προς το Κερατσίνι;
    Κατηγ: Μου το μετέφερε ο Δήμου. Όλη αυτή η στιχομυθία είχε γίνει εν κινήσει. Έμαθε ο Δήμου ότι έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και κάτι τέτοια… Θυμάμαι μόνο το τηλεφώνημα με τον Ρουπακιά, ότι τον είχαν πιάσει.
    Πρ: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;
    Κατηγ: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας… δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω…
    Πρ: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τί λέει;
    Κατηγ: Ότι ο Κομιάνος μας είπε «πάνε να πιάσουν τους δικούς μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.
    Πρ: Άλλο σημείο που να διαφέρουν οι απολογίες σας;
    Κατηγ: Δεν θυμάμαι…
    Πρ: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;
    Κατηγ: Δεν τον ξαναείδα.
    Πρ: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;
    Κατηγ: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλεφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατεθεσε κι έφυγε.
    Πρ: εσείς δηλαδή τον Κομιάνο δεν τον ακούσατε να λέει κάτι…
    Κατηγ: Όχι
    Απολογία Σαντοριναίου
    Στην απολογία του ο έτερος των κατηγορουμένων Σταύρος Σαντοριναίος υποστήριξε ότι είναι εμπλεκόμενος επειδή είχε την ατυχία να μιλήσει τηλεφωνικά με έναν παιδικό του φίλο εκείνο το βράδυ!
    Υποστήριξε συγκεκριμένα: “Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι’ αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορούμενούς μου”.
    Όσο αφορά στον Παύλο Φύσσα είπε ότι δεν τον ήξερε και ότι εκ των υστέρων έμαθε ότι οι γονείς τους γνωρίζονταν. “Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα… Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί”.
    Κατηγορούμενος: Λίγο πριν βγω, με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε «κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν», λέω «έλα ρε…» και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου «σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;» Μου λέει «για ξαναπάρε τον, μπορεί να ‘ναι κάποιος γνωστός μας».
    Πρόεδρος: Κατά προτροπή της μητέρας σας, λέτε τώρα;
    Κατηγ: Ναι.
    Πρ: Εσείς δεν είχατε σκεφτεί μόνος σας να ρωτήσετε ποιος ήταν;
    Κατηγ: Μα ρώτησα αλλά δεν ήξερε λεπτομέρειες. Μετά, με προτροπή της μάνας μου…



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ