Εκδήλωση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα για τα 50 χρόνια από την προσελήνωση του Apollo 11

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 20-07-2019 15:23
Εκδήλωση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα για τα 50 χρόνια από την προσελήνωση του Apollo 11
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:15

Πρόσκληση προς όλους τους φίλους και τις φίλες της Επιστήμης και της Τεχνολογίας απευθύνει για σήμερα το απόγευμα το Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της συμπληρώσεως 50 ετών από την ημέρα της προσεληνώσεως της Σεληνακάτου «Eagle» (Αετός) του διαστημοπλοίου Apollo-11 στις 20 Ιουλίου 1969 στον ως τότε άγνωστο δορυφόρο της Γης, τη Σελήνη.

Συμφώνως με τους διοργανωτές, «η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στις 19:00, με καλεσμένους σπουδαίους Έλληνες Επιστήμονες, που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις της ΝΑSΑ και της ESA.

Πρόκειται για τους: Δρα Σταμάτη Κριμιζή, Δρα Θανάση Οικονόμου, Δρα Ανεζίνα Σολωμονίδου, καθώς και τον Δρα Νικόλαο Πασχαλίδη. Το πάνελ θα συντονίσει ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας, που ως ανταποκριτής, βρέθηκε στο Ακρωτήριο Canaveral για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του Apollo-11.

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την προσσελήνωση. Η προβολή αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Την βραδιά αυτή η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στις 18:15 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται έως και 2 δελτία από τα 220 που θα διατεθούν. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών+ και ενήλικες.

Για την περιήγηση στην έκθεση καθώς και την συμμετοχή στην αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης, δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας».

Όσοι πιστοί και πιστές... προσέλθετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo