Το Ιράν κατέλαβε τάνκερ υπό βρετανική σημαία - Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Λονδίνο

Newsroom L&O 19-07-2019 21:20
Το Ιράν κατέλαβε τάνκερ υπό βρετανική σημαία - Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Λονδίνο
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το Λονδίνο αναζητά επειγόντως επιπλέον πληροφορίες

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Ορμούζ.

Μέλη της ναυτικής δύναμης των Φρουρών ανέβηκαν στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, τον ιστότοπο των Φρουρών, και μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το Λονδίνο αναζητά επειγόντως επιπλέον πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα τάνκερ υπό βρετανική σημαία έκανε στροφή και κατευθύνθηκε σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Λονδίνο

Κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο, προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει «συλληφθεί» από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ, ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.

Το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv, το Stena Impero είναι ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στη Stena Bulk και φέρει σημαία Μεγάλης Βρετανίας. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας χάρτης εντοπισμού των πλοίων δείχνει ότι το Stena Impero έκανε απότομη στροφή ενώ έπλεε στο Στενό του Ορμούζ, στη νότια είσοδο του Κόλπου, και κατευθύνεται βόρεια, προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo