Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν λόγω του σεισμού – Δεν έχει χρειαστεί ως τώρα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 19-07-2019 17:01
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν λόγω του σεισμού – Δεν έχει χρειαστεί ως τώρα
Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συνδράμει αν αυτό τους ζητηθεί αρμοδίως

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συνδράμει αν αυτό τους ζητηθεί αρμοδίως, για να επέμβει επικουρικώς σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό, εξαιτίας του σεισμού των 5,3 Ρίχτερ που έπληξε πριν από λίγη ώρα την Αττική.

Ήδη όλα τα Γενικά Επιτελεία, ιδίως το ΓΕΕΘΑ που έχει συντονιστικό ρόλο, και το ΓΕΣ που έχει τις μονάδες, τον εξοπλισμό και το προσωπικό και δευτερευόντως η Πολεμική Αεροπορία, με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει για απεγκλωβισμούς προσώπων, είναι σε ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Κάτι τέτοιο μέχρι αυτή την ώρα – ευτυχώς – ΔΕΝ τους έχει ζητηθεί, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί αρμοδίως σοβαρές ζημιές ή καταρρεύσεις κτιρίων κλπ. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων απαιτείται προηγουμένως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να το ζητήσει κάτι που – ως προελέχθη – δεν έχει γίνει, και ευχή είναι να μη χρειαστεί καθόλου, ως τώρα.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo