Τραμπ: Καταρρίψαμε ιρανικό drone στα στενά του Ορμούζ

Syntaxi 18-07-2019 23:12
Τραμπ: Καταρρίψαμε ιρανικό drone στα στενά του Ορμούζ
Πριν από μερικές ώρες οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο. «Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμά του που συνέλαβε στον Κόλπο» δήλωσε αμέσως μετά το περιστατικό εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Tην κατάρριψη ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας λόγο για κίνηση άμυνας που σκοπό είχε να αναχαιτίσει την προκλητικότητα της Τεχεράνης. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε ενώ σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με την απόρριψη της συμφωνίας για το πρόγραμμα των πυρηνικών να δυναμιτίζει το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

O Πρόεδρος Τράμπ ανέφερε ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Uss Boxer ήταν αυτό που κατέστρεψε  το drone, όταν εκείνο πλησίασε σε απόσταση 914 μέτρων το πλοίο, αγνοώντας τις αμερικανικές εκκλήσεις να αποσυρθεί. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι το drone απείλησε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος και κάλεσε τις άλλες χώρες να καταδικάσουν «τις προσπάθειες του Ιράν να διακόψει την ελευθερία στην πλοήγηση και το παγκόσμιο εμπόριο στην περιοχή στρατηγικής σημασίας του Περσικού Κόλπου».

Το «Boxer» ανήκει στα πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν ανάμεσα στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν.

Πριν από μερικές ώρες οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο.

«Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμά του που συνέλαβε στον Κόλπο» δήλωσε αμέσως μετά το περιστατικό εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo