«Πέθαναν» τον Κάρολο Παπούλια! - Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος παραπέμπει το θέμα ο Π. Πικραμμένος

Newsroom L&O 17-07-2019 16:56
«Πέθαναν» τον Κάρολο Παπούλια! - Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος παραπέμπει το θέμα ο Π. Πικραμμένος
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά πολλά διαδικτυακά ΜΜΕ στο ανελέητο κυνήγι των «κλικ» έτρεξαν να δημοσιεύσουν την ψεύτικη είδηση...

Στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος περνά η έρευνα για τον ψεύτικο λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμένου, από τον οποίο κυκλοφόρησε η fake είδηση ότι «πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν από τον Ιταλό δημοσιογράφο και φαρσέρ Tommasso Debenedetti, ο οποίος συνηθίζει να «πεθαίνει» μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής και όχι μόνο.

Ο Ιταλός φαρσέρ ακολούθησε τη γνωστή του τακτική: δημιούργησε έναν fake λογαριασμό στο twitter με το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και «ανακοίνωσε» με ένα tweet την είδηση του θανάτου του Κάρολου Παπούλια.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Και, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά πολλά διαδικτυακά ΜΜΕ στο ανελέητο κυνήγι των «κλικ» έτρεξαν να δημοσιεύσουν την ψεύτικη είδηση...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo