Υπόθεση Energa: Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος με το νέο Ποινικό Κώδικα

Newsroom 16-07-2019 12:58
Υπόθεση Energa: Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος με το νέο Ποινικό Κώδικα
O Αριστείδης Φλώρος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Αποφυλακίζεται το επόμενο διάστημα βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα και  με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο γνωστός δικηγόρος Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση ENERGA.

Περιοριστικοί όροι

O  κ. Φλώρος είχε υποβάλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της ENERGA και το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα.  Το Εφετείο του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας  50.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση (ο κ. Γ. Πρασσάς, ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση) οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

Ο νέος ποινικός κώδικας του άνοιξε το δρόμο 

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά  και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα επισημάνθηκε από τους συνηγόρους του πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του.

Η προηγούμενη αποφυλάκιση και το κύκλωμα παράνομων πιστοποιητικών υγείας

Επισημαίνεται ότι πριν από ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας όμως ο θόρυβος που ξέσπασε  οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του. Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από  την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67% .

Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo