Δυτική Ελλάδα: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί λόγω καταιγίδων – Περιπέτεια για 1.000 άτομα (Βίντεο + Εικόνες)

Newsroom 14-07-2019 08:51
Δυτική Ελλάδα: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί λόγω καταιγίδων – Περιπέτεια για 1.000 άτομα (Βίντεο + Εικόνες)
Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Ιονία Οδό

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου σήμερα τα ξημερώματα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Πλέον, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου μετά τις 08:15 σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως επίσης και η Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, έγιναν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.


Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα προκλήθηκαν όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή με τους πυροσβέστες να προχωρούν σε δεκάδες απεγκλωβισμούς ατόμων και να παρεμβαίνουν μαζί με το σύνολο των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή απομάκρυνση 1.000 ατόμων από κέντρο διασκέδασης.

Στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν σήματα τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

Τέλος, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

Απεγκλωβισμοί και στην Ιονία Οδοό

Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν συγκεκριμένα 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος, η πυροσβεστική επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, από τις 04:35 της 14/07/2019, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Παρέμειναν κλειστές για αρκετές ώρες: η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η σήραγγα της Ιονίας Οδού στο ύψος της Μακύνειας στο ρεύμα προς Ιωάννινα από το 8ο χλμ έως 9,5ο χλμ, καθώς και η παλαιά Εθνική οδός Ρίου - Αντιρρίου στο 2ο χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo