Ανυπόγραφα επεστράφησαν από τον Πρ. Παυλόπουλο τα διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Syntaxi 12-07-2019 17:08
Ανυπόγραφα επεστράφησαν από τον Πρ. Παυλόπουλο τα διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης
Δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών  διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Τα διατάγματα είχαν συνταχθεί από την απελθούσα κυβέρνηση Τσίπρα, λίγες ημέρες μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ώρες πριν την διάλυση της Βουλής για τις εθνικές εκλογές. Η επιλογή μάλιστα της τότε κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές, καίτοι τελούσε υπό παραίτηση είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Τα διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης επεστράφησαν ανυπόγραφα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επιβεβαιώνοντας έτσι και το σχετικό ρεπορτάζ που, πρώτο, δημοσίευση το Law and Order.

Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση, η οποία μπορεί - εκ του μηδενός - να κάνει όποια επιλογή θέλει ως προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo