1.182 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για τη θεομηνία στη Βόρεια Ελλάδα

Newsroom L&O 11-07-2019 21:17
1.182 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για τη θεομηνία στη Βόρεια Ελλάδα
«Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις, κυρίως στην περιοχή του νομού Χαλκιδικής, εκεί όπου δεχτήκαμε συνολικά 600 κλήσεις και παραμένει δύναμη 87 πυροσβεστών με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα»

Εντυπωσιακά είναι τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη δημοσιότητα σχετικά με τη χθεσινή θεομηνία στη Βόρεια Ελλάδα

«Η υπηρεσία μας δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων και συμμετείχαν συνολικά 243 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

Αναλυτικότερα:

• Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας με την συμμετοχή 142 Πυροσβεστών και 54 οχημάτων. Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 1.045 κλήσεις.

• Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου με την συμμετοχή 55 πυροσβεστών και 19 οχημάτων. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 109 κλήσεις.

• Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της Εορδαίας όπου δεχθήκαμε συνολικά 35 κλήσεις με την συμμετοχή 10 πυροσβεστών και 5 οχημάτων

• Στην Περιφέρεια της Ηπείρου και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης με την συμμετοχή 36 πυροσβεστών και 18 οχημάτων. Στην Περιφέρεια της Ηπείρου δεχθήκαμε συνολικά 23 κλήσεις.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, τους εθελοντές, καθώς και τους συναρμόδιους στην αντιμετώπιση των καταστροφών φορείς, συμμετείχαν σε επιχειρήσεις παροχής βοηθείας, από κατοικίες και οχήματα, πραγματοποιώντας αντλήσεις, πολλές κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ανέσυραν 6 νεκρά άτομα από τις περιοχές Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια. Ενημερωθήκαμε ότι δυνάμεις του Λ.Σ. ανέσυραν ένα επιπλέον άτομο και πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στα 7 άτομα.

Μεταφέρθηκαν πολλοί τραυματίες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα κατά τόπους νοσοκομεία.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις, κυρίως στην περιοχή του νομού Χαλκιδικής, εκεί όπου δεχτήκαμε συνολικά 600 κλήσεις και παραμένει δύναμη 87 πυροσβεστών με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και αυτή τη στιγμή γίνεται αποκλιμάκωση της κινητοποίησης σταδιακά.

Δεδομένου ότι ήδη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους πολίτες για την δική τους ασφάλεια να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo