Χαλκιδική: Από το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προετοιμασμένος ο κρατικός μηχανισμός!

Μιχάλης Τεζάρης 11-07-2019 19:22
Χαλκιδική: Από το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προετοιμασμένος ο κρατικός μηχανισμός!
Με το που έγινε γνωστό το σήμα για τα ακραία φαινόμενα, περίπου στις 6 το απόγευμα, υπήρξε επικοινωνία της πυροσβεστικής με την περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων στην Χαλκιδική, με την ένταση τους όμως, να ξεπερνά τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O», από το χθες το πρωί η πυροσβεστική είχε τεθεί στον ύψιστο συναγερμό. Στην Κασσάνδρα ήταν σε ετοιμότητα 5 υδροφόρα οχήματα της περιοχής και ακόμη 2 οχήματα από άλλους δήμους.

Την ίδια στιγμή, στο Νέο Μαρμαρά ήταν σε ετοιμότητα 4 οχήματα της περιοχής και ακόμη 2 από όμορους δήμος, ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν στον Πολύγυρο, 3 οχήματα της πυροσβεστικής, 1 της ΕΜΑΚ και δύο ομάδες πεζοπόρο, που είχαν μεταβεί στην περιοχή από την Θεσσαλονίκη.

Με το που έγινε γνωστό το σήμα για τα ακραία φαινόμενα, περίπου στις 6 το απόγευμα, υπήρξε επικοινωνία της πυροσβεστικής με την περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, πάντως, που ενήργησαν στο σημείο, επισημαίνουν πως «ό,τι κι αν κάναμε ήταν ανθρωπίνως αδύνατο, λόγω των έντονων φαινομένων, να δράσουμε υπο κανονικές συνθήκες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως σε διάστημα τεσσάρων λεπτών σκοτώθηκαν οι 6 συνάνθρωποί μας και ξεριζώθηκαν 500 δέντρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo