21.3 C
Athens
16 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Στους έξι οι νεκροί στη Χαλκιδική από τη σφοδρή κακοκαιρία! – Αγνοείται ένας ψαράς (βίντεο-φωτογραφίες)


    Στους έξι ανέρχονται και επίσημα πλέον οι νεκροί στη Χαλκιδική, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.
    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «ένα επιπλέον άτομο υπέκυψε κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο και το σύνολο των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 6 άτομα».
    Με προηγούμενη επίσημη ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι «εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και επιχειρούν στην αντιμετώπιση συμβάντων παροχής βοήθειας.
    Έχουν ανασυρθεί νεκρά άτομα από τις κάτωθι περιοχές:
    • Σωζόπολη 2 νεκροί
    • Νέα Πλάγια 1 νεκρός και
    • Ποτίδαια 2 νεκροί
    Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
    Επίσης πραγματοποιήθηκαν:
    • εκατοντάδες κοπές δέντρων,
    • απομακρύνσεις αντικειμένων, και
    • αντλήσεις».
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα στην Ποτίδαια, έναν 39χρονο Ρώσο τουρίστα και το δίχρονο γιο του που καταπλακώθηκαν από δέντρο το οποίο ξεριζώθηκε από τον αέρα, για μια γυναίκα που βρισκόταν σε ταβέρνα στα Νέα Πλάγια, όταν κατέρρευσε η υπαίθρια οροφή του μαγαζιού, και για ακόμα δύο ανθρώπους, ο ένας εκ των οποίων βρισκόταν μέσα σε τροχόσπιτο στη Σωζόπολη το οποίο ανατράπηκε. Από το τροχόσπιτο ανασύρθηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος Τσέχος, ενώ τραυματίστηκαν η γυναίκα του, η οποία, τελικά, κατέληξε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Καλλικράτειας, και ο εγγονός τους, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα.
    Την ίδια ώρα από τις 7 το απόγευμα αγνοείται 62χρονος αλιέας που ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν ένα σκάφος του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη.
    Πολλοί είναι οι τραυματίες, χωρίς να είναι ακόμα σαφής ο αριθμός, ενώ υπάρχει πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα δύο πρώτα «πόδια» της Χαλκιδικής. Οι τραυματίες που έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών είναι περίπου 80, οι περισσότεροι με επιπόλαια τραύματα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε από τους τραυματίες είναι πιο σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ είναι πολλές ακόμα οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τραυματίες.
    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.
    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.
    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης, Θεοδωρικάκος, Καράογλου και Καραμανλής, καθώς και ο νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη στην περιοχή.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=zycyo0j90yw



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ