ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ομαδα ΔΙΑΣ: Τι έχει δώσει, τι έχει πάρει...

Newsroom L&O 09-07-2019 21:49
Ομαδα ΔΙΑΣ: Τι έχει δώσει, τι έχει πάρει...
Μας έχουν ξεχάσει, μας έχουν αποδυναμώσει, έχουν «καταφέρει» να μεταλλάξουν την υπηρεσία. Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος από το «γραφείο» λήψης αποφάσεων που θα καταλάβει πώς λειτουργεί και τι προσφέρει η δίκυκλη αστυνόμευση

Εδώ και παραπάνω από 8 χρόνια η ομάδα ΔΙΑΣ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του Πολίτη, αλλά και του εγκληματία, καθώς με την εμφάνισή της η εγκληματικότητα μειώθηκε κατακόρυφα.

Τις γυναίκες και τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ κάθε μέρα τους περιμένει μια καινούργια αποστολή. Κάθε αποστολή-περιστατικό δε μοιάζει με το προηγούμενο και σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από τη θεωρία και τις συζητήσεις που γίνονται την επόμενη μέρα στα «γραφεία» σχετικά με τα αποτελέσματα.

Αυτά, λοιπόν, τα χρόνια η ομάδα ΔΙ.ΑΣ έχει καταφέρει τα εξής:

- 65.000 συλλήψεις,

- 7.500 ανευρέσεις κλεμμένων οχημάτων,

- 3.800.000 ελέγχους ατόμων,

- 2.500.000 ελέγχους οχημάτων, και

- πάνω στον ίδιο στόλο μηχανών, από την ίδρυση της υπηρεσίας έως σήμερα, έχει κάνει περίπου 600 φορές το γύρω του κόσμου!

Τι έχουν πάρει όμως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αυτά τα χρόνια;

- Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν το ίδιο κράνος για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια με καθημερινή πολύωρη χρήση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάποιοι έχουν ελαττωματικά ή απελπιστικά φθαρμένα κράνη, που αν θελήσουν να τα αντικαταστήσουν το μόνο που θα τους προσφερθεί είναι ένα άλλο χρησιμοποιημένο κράνος δήθεν λιγότερο φθαρμένο.

- Στους περισσότερους έχει δοθεί μόνο μια στολή τύπου «εκστρατείας», ενώ κάποιοι έχουν πάρει δύο στο σύνολο του χρόνου λειτουργίας της υπηρεσίας Δηλαδή, κάποιος θα πρέπει να τις έχει φορέσει τουλάχιστον 2.500 φορές, πράγμα αδύνατο.

- Ο εντυπωσιακός εξοπλισμός που φέρει ο δικυκλιστης της ομάδας μη ξεγελιέστε, δεν του έχει δοθεί από την υπηρεσία, αλλά ο ίδιος έβαλε το χέρι στην τσέπη.

- Από τις πέντε έδρες που στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ, μία-δύο πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες.

- Εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες χωρίς το κενό τους ποτέ να αναπληρωθεί.

- Ο αριθμός των ομάδων που είναι κάθε μέρα στο δρόμο έχει μειωθεί από ιδρύσεως της υπηρεσίας σχεδόν στο μισό, με ό,τι αποτέλεσμα μπορούμε όλοι μας να καταλάβουμε πως έχει αυτό.

Μας έχουν ξεχάσει, μας έχουν αποδυναμώσει, έχουν «καταφέρει» να μεταλλάξουν την υπηρεσία. Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος από το «γραφείο» λήψης αποφάσεων που θα καταλάβει πώς λειτουργεί και τι προσφέρει η δίκυκλη αστυνόμευση, ας ανοίξει τα αυτιά του και την πόρτα του γραφείου του σε εμάς που υπηρετούμε από ιδρύσεως σε αυτή την υπηρεσία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, καθώς όταν αρνείσαι σε κάποιον αυτό που δικαιούται, τότε ενσυνείδητα τον αδικείς.

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo