Τσίπρας: Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους – Η ήττα δεν είναι στρατηγική - Υπεύθυνη, αλλά δυναμική αντιπολίτευση

Newsroom L&O 07-07-2019 21:47
Τσίπρας: Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους – Η ήττα δεν είναι στρατηγική - Υπεύθυνη, αλλά δυναμική αντιπολίτευση
Εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή, όπως είπε, η επάνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση να μη γίνει «αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητα», κυρίως απέναντι σε κοινωνικές κατακτήσεις για τους πιο αδύναμους

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους», τόνισε πριν λίγο από το Ζάππειο ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή».

Όπως σημείωσε, στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν είναι παράλογη, αλλά αποτελεί την πεμπτουσία της.

Εξαπολύοντας ευθεία βολή εναντίον του Σαμαρά, επισήμανε ότι «θα σεβαστώ τη λαϊκή βούληση και δεν θα κάνω ό,τι ότι έκανε ο προκάτοχός μου. Αύριο θα υποδεχτώ το νέο πρωθυπουργό», στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή, όπως είπε, η επάνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση να μη γίνει «αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητα», κυρίως απέναντι σε κοινωνικές κατακτήσεις για τους πιο αδύναμους, όπως είπε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ήττα δεν είναι στρατηγική, χαρακτηρίζοντάς τη πρόσκαιρη, ενώ διαβεβαίωσε το λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα ασκήσει υπεύθυνη, αλλά δυναμική αντιπολίτευση.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε κλείνοντας τη δήλωσή του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Και κατέληξε: «Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo