Σε βλάβη του οτοκιού απέδωσε ο Τραμπ τα «μαργαριτάρια» στην ομιλία για την 4η Ιουλίου

Newsroom L&O 05-07-2019 23:30
Σε βλάβη του οτοκιού απέδωσε ο Τραμπ τα «μαργαριτάρια» στην ομιλία για την 4η Ιουλίου
«Ήξερα πολύ καλά την ομιλία και έτσι κατάφερα να την εκφωνήσω χωρίς οτοκιού, αλλά το οτοκιού πράγματι χάλασε και ήταν δύσκολο να το διαβάζω έτσι κι αλλιώς, λόγω της βροχής»

Στη βλάβη του οτοκιού εν μέσω της βροχής επέρριψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ευθύνη για τους αναχρονισμούς που περιείχε η ομιλία του στους εορτασμούς για την 4η Ιουλίου.

Μιλώντας στο πλήθος ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «κατέλαβαν τα αεροδρόμια» κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, τη δεκαετία του 1770. Κάτι προφανώς αδύνατον, αφού δεν υπήρχαν αεροδρόμια τον 18ο αιώνα.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη γλωσσική παραδρομή του, ο Τραμπ είπε αρχικά ότι το οτοκιού χάλασε (χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη «καπούτ») και κατόπιν ότι δυσκολευόταν να διαβάσει την οθόνη στη βροχή.

«Φαντάζομαι ότι η βροχή χάλασε το οτοκιού», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο. «Ήξερα πολύ καλά την ομιλία και έτσι κατάφερα να την εκφωνήσω χωρίς οτοκιού, αλλά το οτοκιού πράγματι χάλασε και ήταν δύσκολο να το διαβάζω έτσι κι αλλιώς, λόγω της βροχής. Παρά τη βροχή, ήταν μια φανταστική βραδιά», είπε.

Ο Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει με την πρώτη κυρία για το γκολφ κλαμπ του στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι.

Πριν κερδίσει τις εκλογές του 2016 ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός επέκρινε τακτικά τον πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επειδή βασιζόταν στο οτοκιού για τις ομιλίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo