Πάνω από ένας τόνος ακατάλληλες αχιβάδες κατασχέθηκαν στην Καβάλα

Newsroom L&O 05-07-2019 15:03
Πάνω από ένας τόνος ακατάλληλες αχιβάδες κατασχέθηκαν στην Καβάλα
Κατασχέθηκε το Ι.Χ. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί

Αχιβάδες συνολικού βάρους 1.392 κιλών, οι οποίες ήταν μικρότερες από το επιτρεπτό όριο και ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή της Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας Έλληνας ηλικίας 34 ετών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του εμπορικού λιμένα Καβάλας), ένα Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 34χρονο, με το οποίο μετέφερε 60 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, χωρίς να φέρει συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μεταφερόμενα όστρακα δεν έφεραν συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους, (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), καθώς και ότι ήταν υπολειπομένων διαστάσεων. Επίσης, έπειτα από έλεγχο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας, κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo