Αποστρατεία από τη θέση του Διοικητού Διοικήσεως του ΝΑΤΟ για έναν... «ιπτάμενο και τζέντλεμαν»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-07-2019 20:06
Αποστρατεία από τη θέση του Διοικητού Διοικήσεως του ΝΑΤΟ για έναν... «ιπτάμενο και τζέντλεμαν»
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοικήσεως, στο Northwood της Βρετανίας, στο Βόρειο Λονδίνο, στις 27 Ιουνίου

Μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό, σε μονάδες και υπηρεσίες σκαφών επιφανείας και ελικοπτέρων του Στόλου, αποστρατεύτηκε από τη θέση του Διοικητού της Ναυτικής Διοικήσεως Αέρος του ΝΑΤΟ (NATO Maritime Air Command/COMMARAIR) ο Υποναύαρχος Ανδρέας Βέττος ΠΝ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοικήσεως, στο Northwood της Βρετανίας, στο Βόρειο Λονδίνο, στις 27 Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας ο Υποναύαρχος Α. Βέττος παρέδωσε τα καθήκοντά του μετά από 3ετή ευδόκιμο υπηρεσία σε αυτήν, στον αντικαταστάτη του Γερμανό Υποναύαρχο Hans-Jörg Detlefsen και το «γνωστοποίησε» δημοσίως χθες ο ίδιος ο Έλληνας ανώτατος αξιωματικός, με ένα συγκινητικό σημείωμά του στον «τοίχο του» στο facebook.

Όπως σημειώνεται στο επίσημο ενημερωτικό του ΝΑΤΟ για την τελετή, ο Υποναύαρχος Βέττος στην αποχαιρετηστήρια ομιλία του στην τελετή σημείωσε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Όντας μέλος της MARCOM και της MARAIR είχα μία από τις καλύτερες θέσεις διοικήσεως στη σταδιοδρομία μου. Είμαι ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να αποστρατευτώ υπηρετώντας τη χώρα μου, μέσω μιας σημαντικής διοικήσεως του ΝΑΤΟ, που μου επέτρεψε να ηγηθώ ως Διοικητής της Ναυτικής Διοικήσεως Αέρος της Συμμαχίας. Εύχομαι προς όλους σας, ό,τι καλύτερο για το μέλλον και ελπίζω να συναντηθούμε εκ νέου, κάποτε στο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η COMMARAIR, αποτελεί τη μία από τις τρεις Διοικήσεις που συναποτελούν τη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (COMMARCOM), τη Ναυτική Διοίκηση Επιφανείας (COMSURFNATO), τη Ναυτική Διοίκηση Υποβρυχίων (COMSUBNATO) και, φυσικά, τη Ναυτική Διοίκηση Αέρος (COMMARAIR), που περιλαμβάνει όλα τα πτητικά μέσα των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (σταθερών πτερύγων και ελικοπτέρων).

Ο Υποναύαρχος Α. Βέττος ΠΝ εισήλθε στη ΣΝΔ το 1983 και εξήλθε το 1987 ως Σημαιοφόρος Μάχιμος. Υπηρέτησε σε μονάδες επιφανείας του Στόλου και στα ελικόπτερα ως πιλότος ελικοπτέρων του ναυτικού, ενώ μεταξύ των άλλων διοικήσεων που ανέλαβε στη διάρκεια της σταδιορδρομίας του, ήταν κυβερνήτης Μοίρας ελικοπτέρων, φρεγάτας του Στόλου, της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού με τελευταία – ως προαναφέρθηκε – τη ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση COMMARAIR. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρέτησε επίσης επί διετία ως Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ και μάλιστα από τους επιτυχημένους σε αυτήν την κρίσιμη – ηλεκτρική καρέκλα» την ονομάζουν πολλοί– θέση.

Έγραψε λοιπόν στον «τοίχο του» στο facebook ο (πλέον) Υποναύαρχος ε.α. Α. Βέττος ΠΝ:

«Μετά από 36 χρόνια υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό έφτασε η στιγμή !!! Έφτασε ο ταξιδιώτης στην "Ιθάκη". Όταν ξεκινά ο ταξιδιώτης για πρώτη φορά την πορεία του στη ζωή είναι άπειρος και χωρίς πολλές γνώσεις και θεωρεί ότι η Ιθάκη είναι κάτι το ξεχωριστό που αξίζει κάθε προσπάθεια από μέρους του. Όταν όμως φτάνει εκεί, στο τέλος του προορισμού του, έχει πια αποκτήσει τόσες γνώσεις ώστε πια είναι σε θέση να κατανοήσει ότι η μεγαλύτερη αξία της Ιθάκης είναι ότι αποτέλεσε το κίνητρο για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Κατανοεί ότι η Ιθάκη υπήρξε ο στόχος που του έδινε το κουράγιο να ξεπερνά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στη ζωή του και να συνεχίζει να προσπαθεί μέχρι να τα καταφέρει. Η Ιθάκη αποτέλεσε το ιδανικό που έθεσε στη ζωή του και ο λόγος που συνέχιζε την πορεία του παρά τα εμπόδια παρά τις αντιξοότητες. Η Ιθάκη ήταν το κίνητρο, ήταν η πηγή της δύναμης, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ζωής και γι’ αυτό άξιζε τελικά κάθε προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει μόνο μια Ιθάκη, υπάρχουν πολλές, όπως πολλοί είναι και οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε ένα στόχο θέτουμε αμέσως έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε διαρκώς ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε, προς το νέο ταξίδι!!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo