Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «ΑDRION 2019» με τη συμμετοχή του ΠΝ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-07-2019 16:55
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «ΑDRION 2019» με τη συμμετοχή του ΠΝ
Σκοπός της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δραστηριότητος ήταν η εξάσκηση στην αντιμετώπιση προκλήσεων ασφάλειας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση “Adrion 2019”, που διοργανώθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού του Μαυροβουνίου και διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μπάρ και Τίβατ στην Αδριατική, με τη συμμετοχή και του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος.

Σκοπός της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δραστηριότητος ήταν η εξάσκηση στην αντιμετώπιση προκλήσεων ασφάλειας, «καθώς και η προαγωγή και η ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο Ναυτικού των χωρών της Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΝ.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ», μια κινητή μονάδα από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και επιτελείς από το Αρχηγείο Στόλου.

Στην άσκηση που διεξήχθη σε τέσσερις φάσεις, το διάστημα 18-28 Ιουνίου 2019, συμμετείχαν επίσης με προσωπικό και μέσα η Αλβανία, η Ιταλία, η Κροατία,το Μαυροβούνιο και η Σλοβενία ενώ στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) παρέστη, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου Υποναύαρχος Ι. Δρυμούσης ΠΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo