Συνάντηση Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Τουρκικής Ακτοφυλακής στη Σάμο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-07-2019 13:03
Συνάντηση Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Τουρκικής Ακτοφυλακής στη Σάμο
Συνάντηση στο πλαίσιο των διμερών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρος, των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και των συναδέλφων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Σάμο, στις 25 Ιουνίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των διμερών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και σε συνέχεια των συμφωνηθέντων σημείων των δύο μερών σε προγενέστερες συναντήσεις.

Από πλευράς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης , 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοικήσεως ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι Λιμενάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου, ο Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλασσίας Επιτηρήσεως του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Σώματος στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Από πλευράς της Τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρχε ανάλογη εκπροσώπηση από επιτελικά στελέχη της, με παρουσία τόσο του επικεφαλής, όσο και των Περιφερειακών Διοικητών του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου αυτής.

Όπως σημειώνεται και από πλευράς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ «Η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν διάθεση καλής συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Τουρκία» σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo