• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποφυλάκιση ζητούν και οι τελευταίοι κρατούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» - Τι υποστηρίζει η δικηγόρος τους

Newsroom 02-07-2019 12:25
Αποφυλάκιση ζητούν και οι τελευταίοι κρατούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» - Τι υποστηρίζει η δικηγόρος τους
Το αίτημα θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Να αποφυλακιστούν με όρους ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, με σχετικές αιτήσεις τους οι καταδικασθέντες ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τέσσερα άτομα που είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για αδικήματα που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης (εκρήξεις κ.ά.).

Το αίτημα θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι οι καταδικασθέντες ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κρατούνταν στις φυλακές από το 2010, μετά τις συλλήψεις τους από τις αστυνομικές αρχές σε διάφορα μέρη της χώρας.

Τι λέει η δικηγόρος Μαριάννα Παπαδογιάννη

Σε δήλωσή της η κυρία Μαριάννα Παπαδογιάννη, δικηγόρος ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Πυρήνων της Φωτιάς, αναφέρει:

«Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με την απόλυση υπό όρο καταδικασθέντων για την υπόθεση Πυρήνες της Φωτιάς και το απευθυνθέν προς εμέ αίτημα ορισμένων ΜΜΕ να διευκρινίσω το νομικό πλαίσιο ως εξ επαγγέλματος ορισθείσα συνήγορος υπερασπίσεως ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για την άνω υπόθεση σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα.

Οι καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα.

Επομένως ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo